کد خبر : 10082
تاریخ انتشار : چهارشنبه 5 مهر 1402 - 18:39

نگذاریم تکنولوژی‌ هوش مصنوعی افسار زندگی بشر را در دست بگیرد

نگذاریم تکنولوژی‌ هوش مصنوعی افسار زندگی بشر را در دست بگیرد

یک روانشناس معتقد است: تکنولوژی هوش مصنوعی در مواردی از جمله در حوزه پزشکی و در هر حوزه ای که دسترسی ها کم باشد می تواند در امر تشخیص کمک کند اما این احتمال هم وجود دارد که با آمدن این تکنولوژی افراد به انزوا کشیده شوند.

اقتصاد پرس؛ دکتر حسین ابراهیمی مقدم، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفت وگو با خبرنگار شفقنا آینده در خصوص تاثیر و پیامدهای تکنولوژی و هوش مصنوعی بر آینده سبک زندگی افراد اظهار داشت: این روز ها در ارتباط با بحث هوش مصنوعی صحبت های زیادی مطرح است. عده ای از افراد و دانشمندان نگرانی های خود در رابطه با این قضیه را پنهان نکرده اند و حتی گفته شده این احتمال وجود دارد که هوش مصنوعی در آینده آرامش و خوشبختی و انسانیت را زیر سوال ببرد و دچار مشکلات زیادی شوند. واقعیت امر این است که ما نمی توانیم به حوزه فناوری و هوش مصنوعی به صورت صفر و یک نگاه کنیم و بگوییم چیز خوبی است یا بد. همانطور که در گذشته نیز چالش ها و معضلاتی از این دست داشتیم.

وی افزود: هنگامی که بحث بازی های ویدیویی و کامپیوتری مطرح شد نظرات متفاوتی در مورد آن ها مطرح شد و همچنان هم مطرح است. عمده کسانی که به صورت مخالف مطرح می شوند کسانی هستند که از تم پرخاشگری در بازی ها و همچنین رواج موارد غیر اخلاقی ابراز نارضایتی دارند ولی از سویی استفاده درست از این بازی ها می تواند موجب شود در بحث هایی چون آموزش خلبانی و یا در خنثی کردن مین های جنگی و کارهایی از این دست بدون صرف هزینه زیاد شبیه سازی هایی انجام شود و منجر به این گردد که بدون هزینه از پس بسیاری از مهارت ها بربیاییم. می یینیم که بسیاری از کاربران متخصص در فضای مجازی زمانی فعالیت خود را از همین بازی ها آغاز کرده اند.

این احتمال وجود که با آمدن تکنولوژی هوش مصنوعی افراد به انزوا کشیده شوند

وی تصریح کرد: در ارتباط با هوش مصنوعی هم به همین ترتیب است و نگاه صفر و یک بی انصافی است این پدیده هم می تواند جنبه هایی مثبت داشته باشد و هم جنبه های منفی. در انقلاب صنعتی در اروپا چنین اتفاقی افتاد و ماشین جای انسان ها را گرفت. هر چه تولیدات بیشتر شد فاصله بین ضعیف و قوی هم بیشتر شد. کسانی که خدماتی داشتند کنار گذاشته شدند و ماشین کار آنها را انجام می داد. دستگاه خسته و خواب آلود نمی شد. این جنبه منفی وجود داشت که بسیاری از افراد از کار بیکار شدند. قطعا با رواج تکنولوژی هوش مصنوعی نیز چنین مسائلی خواهیم داشت ولی جنبه هایی مثبتی نیز وجود خواهد داشت. در مواردی از جمله در حوزه پزشکی و در هر حوزه ای که دسترسی ها کم باشد این تکنولوژی می تواند در امر تشخیص کمک کند و کارایی داشته باشد. این احتمال وجود که با آمدن این تکنولوژی افراد به انزوا کشیده شوند.

نباید اجازه دهیم تکنولوژی‌ افسار زندگی بشر را در دست بگیرد

دکتر ابراهیمی مقدم با بیان اینکه جامعه از زمان کرونا به این سو تحت تاثیر قرار گرفته است هنوز مثل گذشته ارتباطات اجتماعی باز نگشته است گفت: شاید هوش مصنوعی باز هم افراد را دوری گزین و فردگرا کند. در درجه اول کار مهمی که باید انجام بدهیم این است که باید تکنولوژی را در اختیار داشته باشیم و اجازه ندهیم تکنولوژی‌ افسار زندگی بشر را در دست بگیرد. نباید اسیر تکنوفاشیسم شویم و فناوری انسان را برده خود کند. همانطور که برخی به برنامه های تلویزیونی یا بازی های رایانه ای اعتیاد پیدا می کنند در این مورد هم می تواند اعتیاد رخ بدهد برخی کارهایشان را به درستی انجام می دهند و ارتباطات عاطفی و اجتماعی خود را دارند و در محدوده کنترل شده ای از فضای مجازی استفاده می کنند مثل کاری که ما انجام می دهیم و صحبت های خود را از طریق فضای مجازی به هم منتقل می کنیم و برای هم صوت می فرستیم و از تکنولوژی برای انجام کار ها استفاده می کنیم. در حقیقت ما هستیم که تکنولوژی را اسیر خود کرده ایم و از تکنولوژی استفاده مثبت می کنیم. در مورد هوش مصنوعی هم وضعیت به همین ترتیب خواهد بود اما همانطور که از اسم این تکنولوژی‌ بر می آید هوشمندی در این مورد بالاتر است.

انسان ها باید سطح معلومات دانش و سیطره خود را بر هوش مصنوعی گسترده تر کنند

این روانشناس ادامه داد؛ انسان ها باید سطح معلومات دانش و سیطره خود را بر هوش مصنوعی گسترده تر کنند همانطور که در گذشته های دور پدران و مادران ما برای وصل دستگاهی چون ویدئو به تلویزیون دقت می کردند تا سیم ها درست وصل شوند امروز جوانان با گوشی و لپ تاپ کارهای بزرگتری را انجام می دهند. رفتاری که پدران ما امروز با گوشی های هوشمند دارند و کمی با سختی کار انجام می دهند قطعا ما و فرزندان ما در آینده با هوش مصنوعی این وضعیت را خواهیم داشت و باید خود را به روز کنیم و هر چه زودتر تعالیم را یاد بگیریم ولی باید بپذیریم که اصل انسان و تعالیم انسانی و اخلاقی و روابط اجتماعی و ارتباطات عاطفی است. اگر این ها را در نظر داشته باشیم و سپس از تکنولوژی هوش مصنوعی در همین راستا استفاده کنیم تعداد زیادی از نگرانی های ما کاسته خواهد شد.

/شفقنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.