کد خبر : 844
تاریخ انتشار : شنبه 11 اردیبهشت 1395 - 11:22

عمان دروازه ورود ایران به بازارهای جدید

عمان دروازه ورود ایران به بازارهای جدید

در حالی که ایران به آرامی در حال پیوستن مجدد به اقتصاد جهانی است، عمان نیز در حال تبدیل شدن به دروازه ورود شرکت های ایرانی به بازارهای جدید در آسیا، آفریقا و جهان عرب است.

اقتصاد پرس: عمان شریک ایران در تنگه هرمز است و به رغم عضویت در شورای همکاری خلیج فارس، دارای روابط مستحکمی با تهران است. در حالی که ایران به آرامی در حال پیوستن مجدد به اقتصاد جهانی است، عمان نیز در حال تبدیل شدن به دروازه ورود شرکت های ایرانی به بازارهای جدید در آسیا، آفریقا و جهان عرب است.
ظهور عمان به عنوان یک قطب ارتباط دهنده ایران به چند قاره در راستای سیاست خارجی مستقل این سلطان نشین حاشیه خلیج فارس است که اغلب خارج از چهارچوب شورای همکاری خلیج فارس عمل می کند.
اکنون که ایران از تحریم های غرب رها شده، عمان فرصت های جدیدی برای اثبات خود به عنوان یک کوریدور تجاری مهم پیدا کرده است.
ایران در ماه مارس اعلام کرد که یک سرمایه گذاری مشترک ۲۰۰ میلیون دلاری با عمان انجام می دهد. این سرمایه گذاری تحت عنوان پروژه خودروسازی ارکید، شامل ساخت یک کارخانه خودروسازی در دوکم، در ساحل عمان است. صندوق سرمایه گذاری دولتی عمان و یک سرمایه گذار عمانی در این پروژه شریک شرکت ایران خودرو خواهند بود.
شرکت ایران خودرو قصد دارد سال آینده تولید خودرو در عمان را آغاز کند و تا قبل از سال ۲۰۱۸ تولید خود را به ۲۰ هزار دستگاه برساند. به گفته مسئولان ایران خودرو تنها ۵ هزار دستگاه از تولیدات این شرکت در عمان فروخته خواهد شد و ۱۵ هزار دستگاه دیگر به کشورهای اتیوپی، اریتره، سودان و یمن صادر خواهد شد. ایران همچنین قصد دارد پروژه های دیگری در بخش های نانوتکنولوژی، ساخت بیمارستان و برقراری پروازهای مستقیم بین عمان و چابهار را اجرا نماید.
افت شدید قیمت نفت موجب بروز مشکلات شدید بودجه ای برای عمان شده است. عمان مانند دیگر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس مصمم است تا به منابع درآمدی خود تنوع ببخشد.
در جریان سفر مارس ۲۰۱۴ حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به عمان، مقامات دو کشور توافق کردند که خط لوله ای ۱۲۴ مایلی از زیر دریا احداث کنند که گاز ایران را به عمان انتقال دهد. عمان قصد دارد با استفاده از صادرات ال ان جی، وابستگی خود به درآمدهای نفتی را کاهش دهد. واردات گاز ایران همچنین می تواند موجب کاهش مصرف ال ان جی در داخل این کشور و افزایش ظرفیت صادرات به کشورهای دیکر شود.

منبع: تسنیم

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.