کد خبر : 16167
تاریخ انتشار : سه شنبه 9 آبان 1402 - 18:17

صادرات نفت ایران به چین در اوج؛ منتظر تحریم‌های شدیدتر باشیم؟

صادرات نفت ایران به چین در اوج؛ منتظر تحریم‌های شدیدتر باشیم؟

بر اساس آخرین گزارش کپلر، صادرات نفت خام ایران به چین در ماه جاری میلادی رکورد زد و به یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید؛ رقمی که ایران را به دومین واردکننده نفت به چین تبدیل کرده است و با اختلافی چشمگیر عربستان را پشت سر گذاشت.

به گزارش اقتصاد پرس؛ کپلر در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد که صادرات نفت خام ایران به چین در ماه جاری میلادی به رکورد یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است؛ بنابراین، می‌توان گفت ایران پس از روسیه دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین به حساب می‌آید که با اختلافی چشمگیر، عربستان را پشت سر گذاشته است.

اقتصاد پرس

به نظر می‌رسد دو مولفه در افزایش صادرات نفت ایران تاثیر گذار بوده است؛ یکی صادرات حجم عظیم ذخایر نفت شناور روی آب ایران به چین که اخیرا هم اعلام شد حجم این ذخایر صفر شده است و دوم، فرضیه چشم‌پوشی آمریکا از برخی تحریم‌های نفتی علیه ایران که با هدف ایجاد تعادل در بازار نفت اعمال شد.

این موضوع منجر به برانگیختگی حساسیت مجلس نمایندگان آمریکا گشت، تا جایی‌ که مایک لالر، نماینده جمهوری‌خواه در مجلس، در این باره گفت که یک طرح برای پاسخگو کردن چین در قبال خریداری نفت از ایران به مجلس ارائه شده است. این طرح در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تصویب و اکنون در انتظار بررسی در مجلس نمایندگان است.

لالر اشاره کرد، همکاری ایران و چین به معنای نقض تحریم‌های آمریکاست. او گفت که چین یکی از بزرگ ترین خریداران نفت ایران است و این خریدها به ایران کمک می‌کند تا تحریم‌های ایالات متحده را دور بزند.
چرخه باطل تشدید تحریم‌های نفتی علیه ایران

بر اساس این گزارش این اولین باری نیست که نمایندگان مجلس آمریکا نسبت به افزایش صادرات نفت ایران واکنش نشان می‌دهند. اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ با اعلام افزایش صادرت نفت ایران به چین، نمایندگان دو حزب دموکرات و جمهوری خواه مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، خواستار توقیف محموله‌های نفتی ایران شده‌اند.

دوماه بعد یعنی تیرماه ۱۴۰۲ دوباره گروهی متشکل از هشت سناتور آمریکایی در نامه‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و جانت یلن، وزیر خزانه‌داری، خواستند تا راهبردی برای محدود کردن صادرات فرآورده‌های نفتی ایران طراحی کنند.

در مرداد ماه ۱۴۰۲ پس از ماجرای توقیف یک نفتکش ایرانی توسط آمریکا و ترس از تخلیه آن توسط شرکت‌ها، سناتورهای آمریکایی از جمله جونی ارنست- جمهوری‌خواه -و ریچارد بلومنتال- دموکرات – به همراه سایر نمایندگان در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا نیز در نامه‌ای به جو بایدن و سایر مقام‌های ارشد دولتی خواستار تشدید تحریم‌های نفتی علیه ایران شدند.

چندی بعد یعنی در مهر ماه ۱۴۰۲ دفتر سناتور جونی ارنست، نماینده جمهوری خواه، به رویترز اعلام کرد که سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب در حال آماده سازی قانونی برای کمک به دولت فدرال برای اجرای تحریم های نفتی علیه ایران هستند.

بر اساس این گزارش، مشخص است اعلام تشدید‌ تحریم‌های نفتی علیه ایران توسط نمایندگان این کشور مسبوق به سابقه بوده و به امری روتین و البته با نتیجه عبث تبدیل شده است. مصداق بارز کری خوانی نمایندگان آمریکا را می‌توان به ماجرای توقیف نفتکش ایرانی توسط امریکا و ترس شرکت‌ها و شهروندان آمریکا از اقدامات تلافی‌جویانه ایران، نسبت داد که ماه‌ها معطل تخلیه مانده بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.