ایران رتبه اول تولید ماهی قزل‌آلا در آب شیرین را دارد ۱۹ تیر, ۱۳۹۵

رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه ۴۰ درصد از پرورش آبزیان آب شیرین کشور را ماهیان سردابی تشکیل می‌دهد، گفت: ایران با تولید ۱۴۰ هزار تن قزل‌آلا در آب شیرین رتبه اول تولید جهانی این محصول را به خود اختصاص داده است.

اقتصادپرس: حسن صالحی امروز در همایش روز شیلات ایران و فرانسه در تهران با بیان اینکه در میان فعالیت‌های کشاورزی و تولید مواد غذایی آبزی‌پروری، یکی از بخش‌هایی که در دو دهه گذشته از روند توسعه چشم‌گیری برخوردار بوده شیلات است، اظهار داشت: میزان تولید آبزیان در جهان از ۱۴۰ میلیون تن در سال ۲۰۰۳ به ۱۹۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۳ رسید.

وی با بیان اینکه میزان صید در دریاها و آبهای داخلی از افزایش چندانی برخوردار نبوده است، گفت: سهم آبزیان پرورشی از مجموع کل تولید از ۳۰ درصد سال ۲۰۰۳ میلادی به حدود ۵۰ درصد در سال ۲۰۱۵ افزایش یافت و میزان آبزیان خوراکی که از طریق آبزی‌پروری، مستقیماً وارد سفره مردم شده است به بیش از ۵۰ درصد می‌رسد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: این به بدان معنا است که از ۲۰ کیلوگرم مصرف سرانه آبزیان در جهان، وجود ۱۰ کیلوگرم آن در مزارع پرورش آبزیان در آبهای شور، لب‌شور و شیرین بوده است.

رئیس سازمان شیلات کشور بیان داشت: در ایران نرخ رشد پرورش آبزیان بسیار بیشتر از متوسط نرخ رشد بخش کشاورزی و حتی نرخ رشد تولید مواد غذایی است.

وی گفت: به طوری که تولید آبزیان پرورشی از ۱۲۵ هزار تن در سال ۱۳۸۳ به ۴۱۵ هزار تن در سال ۱۳۹۴ رسید که این موضوع نشانگر ۳ برابر شدن افزایش تولید در این بخش است.

وی تصریح کرد: همچنین با افزودن آبزیان صید شده در آبهای تحت حمایت و آبهای سراسر زمینی و بین‌المللی، مجموع تولید آبزیان کشور در سال گذشته به بیش از یک میلیون تن می‌رسد.

صالحی تصریح کرد: میزان سرانه کشور در سال گذشته بیش از ۱۰ کیلوگرم برآورد شده است که با میانگین مصرف سرانه جهانی تفاوت قابل توجهی دارد.

وی با بیان اینکه یکی از اقدامات سازمان شیلات ایران، افزایش امنیت غذایی مردم از طریق افزایش سرانه مصرف آبزیان در سبد مصرفی است، تصریح کرد: رویکرد توسعه آبزی‌پروری در جهان و توجه به گونه‌های سریع‌رشد با ضریب تبدیل غذایی مناسب، کاهش تلفات ناشی از بیماری‌ها و نیز استفاده از منابع آبهای شور و لب‌شور است.

رئیس سازمان شیلات بیان داشت: بیش از ۴۰ درصد از پرورش آبزیان آب شیرین کشور را ماهیان سردابی (قزل‌آلا) تشکیل می‌دهد، به طوری که ایران با تولید ۱۴۰ هزار تن قزل‌آلا رتبه اول جهانی تولید این ماهی در آب شیرین را دارا است.

وی تصریح کرد: از آنجا که این تولید با استفاده از آب شیرین انجام می‌شود، توجه به الزامات توسعه پایدار این فعالیت، ضروری است.

صالحی بیان داشت: تأمین تخم چشم‌زده سالم و با کیفیت، توسعه پایدار مصرف آب و تأمین تجهیزات بهبود کیفیت آب و پساب از الزامات اصلی ادامه روند توسعه ماهیان سردابی است که بخشی از آن در حال حاضر از شرکت‌های اروپایی از جمله شرکت‌های فرانسوی تأمین می‌شود.

وی بر توجه به ظرفیت‌های بالقوه پرورش ماهی در قفس در آبهای خلیج فارس، دریای عمان و پرورش ماهیان دریایی در قفس به عنوان یکی از راهبرهای اصلی اشاره کرد و بیان داشت: برای دستیابی به تولید ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس در سال ۱۴۰۰ هدف‌گذاری شده است.

وی در مورد برنامه شیلات ایران برای توسعه آبخیزپروری در ۵ سال آینده تصریح کرد: دستیابی به تولید ۸۲۰ هزار تن انواع ماهیان پرورشی تا سال ۱۴۰۰ در دستورکار قرار دارد.

وی با بیان اینکه تحقق این میزان تولید نیازمند توسعه زیرساخت‌های لازم از جمله توسعه دانش فنی، تولید خوراک آبزیان، تولید واکسن، تأمین تجهیزات و افزایش بهره‌وری آب است، اظهار داشت: همچنین بازارهای داخلی و خارجی مصرف از جمله الزامات این مهم است.

وی در پایان اظهار داشت: امیدوارم با برگزاری این نشست راه‌های جدید و گسترده‌ای برای توسعه همکاری شیلاتی بین دو کشور ایران و فرانسه فراهم شود و حجم سرمایه‌گذاری‌ شرکت‌های فرانسوی در ایران و افزایش تجارت شیلاتی بین دو کشور ارتقاء یابد.

منبع: فارس



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *