کد خبر : 1460
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اردیبهشت 1395 - 11:40

مصرف CNG در کشور ۵٣ برابر شده است

مصرف CNG در کشور ۵٣ برابر شده است

مصرف گازطبیعی فشرده کشور از آغاز فعالیت این صنعت در کشور، ۵٣ برابر شده است.

اقتصاد پرس: مدیر طرح احداث جایگاه‌های سی‌ان‌جی گفت: صنعت سی ان جی به صورت آزمایشی در سال ١٣۵۶ در شهر شیراز کلید خورد و به صورت جدی نیز از سال ١٣٨٣ در کشور فعال شد.

امیر وکیل زاده تصریح کرد: این صنعت در ١٢ سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است؛ به گونه ای که میانگین مصرف روزانه آن از ٣٨٠ هزار مترمکعب در سال ١٣٨٣ با ایجاد زیر ساختهایی همچون جایگاههای عرضه سی ان جی، در پایان سال گذشته به حدود ٢٠ میلیون مترمکعب در روز رسید.

وی اظهار کرد: در این دوره ١١ ساله گامهای مختلف و متعددی در جهت رشد صنعت سی ان جی در کشور برداشته شده که احداث بیش از ٢٣٠٠ جایگاه برای سوخترسانی به ٣,۵ میلیون دستگاه خودرو گازسوز از آن جمله است.

وکیل زاده تقویت ساخت داخل تحهیزات سی ان جی همراه با انتقال دانش فنی را از دیگر گامهای اساسی برداشته شده در این صنعت عنوان کرد.

مدیر طرح احداث جایگاههای سی ان جی، گفت: ساخت کمپرسور، خشک کن (درایر) دیسپنسر، نازل، بردهای کنترل بوسیله بخش خصوصی، تعمیر و نگهداشت جایگاههای سی ان جی با برگزاری ۴۵ هزار نفر ساعت دوره آموزشی رایگان برای اپراتورها و تکنیسینهای فنی، دیگر اقدامهای انجام شده برای تثبیت صنعت سی ان جی در کشور است.

وی همسان سازی استانداردهای جایگاههای سی ان جی را با استاندارد ملی، همچنین ایجاد زیرساختهای لازم برای تولید قطعات کیت سی ان جی بوسیله شرکتهای داخلی و حمایت از طراحی و تولید موتور ملی گازسوز بر اساس آخرین فناوریها در شرکت ایرانخودرو را از دیگر گامهای برداشته شده در صنعت سی ان جی کشور برشمرد.

وکیل زاده،همسان سازی استانداردهای ساخت ۶١٩ جایگاه با استاندارد ملی را تا پایان سال پیش، دیگر اقدام مهم در صنعت سی ان جی کشور خواند.

وی درباره برنامه های امسال نیز گفت: بهره برداری از ۵٠ باب جایگاه جدید سی ان جی در ٢۴ منطقه کشور، تداوم همسان سازی استانداردهای جایگاههای سی ان جی با استاندارد ملی ایران و استفاده بهینه از ظرفیت بخش خصوصی با ایجاد یک مدیریت یکپارچه (برند سازی)در طرح توسعه و بهره برداری از جایگاهها را برنامه های امسال در زمینه سی ان جی عنوان کرد.

به گزارش شانا، در سال ١٣۵۶ طرح گازسوز کردن خودروها به صورت آزمایشی در شهر شیراز با تغییر ١٢٠٠ دستگاه سواری اجرا و برای سرویس دهی به این خودروها دو ایستگاه سوختگیری احداث شد.

براساس اعلام زارت نفت، در سال ١٣٧٩ نیز وزارت نفت همسو با اجرای سیاستهای راهبردی کشور در بخش انرژی و انجام وظایف محوله در چارچوب قوانین بودجه سنواتی با هدف تحقق اهداف بلندمدت برنامه های اقتصادی کشور وبرنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی کشور، اقدام به تاسیس شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور کرد تا با متمرکز کردن فعالیتهای خود در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی تحولی اساسی را در ابعاد کمی وکیفی نحوه مصرف انرژی در کشور بوجود آورد.

شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور پس از بررسی و مطالعات گسترده در ارتباط با وضع مصرف انرژی در سیستم حمل ونقل کشور، به خاطر وفور منابع طبیعی گاز، همچنین کمبود درصد آلاینده های تولید شده در اثر سوخت گازطبیعی، سیاست جایگزینی خودروهای گازسوز را به جای خودروهای بنزینی و دیزلی در دستور کار خود قرار داد.

هم اکنون بار اصلی احداث جایگاههای سی ان جی برعهده بخش خصوصی است؛ از مزایای مشارکت بخش خصوصی در احداث این جایگاهها می توان به کاهش سرمایه گذاری دولتی در بخش توزیع انرژی، جذب سرمایه های بخش خصوصی برای اهداف برنامه های توسعه کشور، اشتغالزایی به صورت بومی و ایجاد مشارکت مردمی در طرح احداث جایگاههای سی ان جی با ایجاد حساسیت و آگاهی عمومی در بخش انرژی و توزیع آن اشاره کرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.