اصلاح قراردادها مهمترین مطالبه کارگران از دولت
اصلاح قراردادهای موقت کار از طریق اجرای کامل تبصرههای۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار، حمایت از کالاهای ایرانی وعملیاتی شدن تولید و اقتصاد مقاومتی،توجه به بیکاری واحدهای تولیدی مهمترین خواسته کارگران در راهپیمایی روز کارگر بود.
اقتصاد پرس: مراسم روز جهانی کارگر امروز با راهپیمایی هزاران کارگر تهرانی در حالی برگزار شد که پلاکاردها و پارچه نوشته هایی مانند “ضرورت اصلاح قرارداهای موقت کار”،”به رسمت شناختن حق آزادی فعالیت های صنفی”،” پرداخت دستمزد عادلانه”، ” ازبین بردن قراردادهای موقت ” در دست کارگران بود.
اصلاح قراردادهای موقت کار از طریق اجرای کامل تبصرههای۱ و ۲ ماده ۷ قانون کار، حمایت از کالاهای ایرانی وعملیاتی شدن تولید و اقتصاد مقاومتی، توجه به مطالبات صنفی کارگران و معلمان و به رسمیت شناخته شدن حق آزادی فعالیتهای صنفی کارگری از جمله خواستههایی صنفی است که کارگران راهپیمایی کننده از طریق حمل پارچه نوشته و یا سردادن شعار، تحقق آن را از دولت خواستار شدند.
«رئیس جمهور ما برس به فریاد ما» یکی از شعارهای مشخص کارگران در این راهپیمایی بود.در میان جمعیت حضور کارگران برخی از کارخانه ها که مشکلات صنفی داشتند به چشم میخورد.
اما در این میان حسن صادقی،رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در روز جهانی کارگرطی سخنرانی بااشاره به اینکه نیازمند تحول در نظام مزدی هستیم گفت: دولتها هرگز خودشان را متعهد به اجرای وظایفی که در قبال کارگران داشتهاند ندانستهاند، توقع داریم دولت روحانی با زبان خوشتری با ما سخن بگوید، به عنوان نمونه گرچه به رسمیت شناختن حق راهپیمایی بدون مجوز برای کارگران قابل تقدیر است اما کافی نیست. اولین خواسته ما نگاه توام با تکریم و حفظ جایگاه نیروی کار است. پس از آن ما نیازمند تحول در نظام مزدی هستیم.
صادقی در ادامه به ساماندهی قراردادها کاری اشاره کرد و گفت:به اسم قرارداد موقت بردهداری میکنند. نظاممند کردن قراردادهای موقت یکی دیگر از خواستههای محوری ماست چرا که در ایران با نام قرارداد موقت بردهداری میکنند . جای بسی تأسف است که بازرسی وزارت کار نیز جلوی این بردهداری نوین را نمیگیرد.
این فعال کارگری با تأکید بر اینکه بزرگترین چالش سال ۱۴۰۰ بحران صندوقهای بیمهای خواهد بود گفت:ما در زمینه مطالبات تأمین اجتماعی بزرگترین طلبکار دولت هستیم ولی دولتها برای ما ارزنی ارزش قائل نیستند و ما همینجا هشدار میدهیم که اگر مشکل صندوقهای بیمهای حل نشود بزرگترین چالش سال ۱۴۰۰ بحران تامین اجتماعی و صندوقهای بیمهای خواهد بود.
وی افزود: اگر منافع ملی در اولویت باشد سازمان تامین اجتماعی به حقش میرسد و مشکل واحدهای تولیدی حل میشود.اگر به مطالبات ما باز هم بیتوجهی شود تجمع بعدی ما مقابل مجلس شورای اسلامی خواهد بود.
*قطعنامه راهپیمایی روز جهانی کارگر ۹۵ قرائت شد
در ادامه مراسم راهپیمایی خواستههای صنفی کارگران در قالب قطعنامهای به صورت کامل قرائت شد.
اول ماه مه مصادف با ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر و روز همبستگی کارگران جهان در مقابل سرمایه داری جهانی است، مبارزه نیروی کار با جامعه سرمایه داری یک مبارزه تاریخی است و این مبارزه پایانی ندارد. جامعه کارگری ایران امروز در حالی این روز را برگزار میکند که کارگران ایران در شرایط نامساعدی بسر میبرند. عدم امنیت شغلی، عدم تکافوی مزد متناسب با معیشت، تامین اجتماعی، بیکاری، کودکان کار، زنان خود سرپرست و بیسرپرست از جمله مسائل حل نشده ما هستند که هر ساله بر دامنه مشکلات آن افزوده میشود.
در حالی که دغدغه رهبری معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنهای (مد ظله العالی) و تذکرات همیشگی ایشان در خصوص مسائل مرتبط با کارگران، هر ساله به شکل خاص گفته و یادآوری میشود ولی متأسفانه مسئولان ذیربط آنطور که شایسته است در راستای نصایح رهبری گام بر نمیدارند، موضوع اقتصاد مقاومتی و مولفههای مرتبط با آن از جمله استفاده از حداکثر ظرفیت تولید داخل و جلوگیری از واردات بیرویه کالاهای خارجی جزو تاکیدات هر ساله و البته امسال ایشان است که برای حفظ اشتغال و استمرار تولید باید مد نظر دستگاههای مربوطه قرار گیرد بر این اساس ما از مسئولان دستگاههای اجرایی و مجلس میخواهیم:
۱- ما از مسئولین کشوری میخواهیم، اقتصاد مقاومتی و مولفههای آن، که مقام معظم رهبری بخوبی آن را تبیین کردهاند را سرلوحه کار خود قرار داده و در این راستا برنامههای اجرایی لازم را عملیاتی کنند.
۲-ما از مسئولین اجرایی کشور خواستار جلوگیری از ورود کالاهای خارجی چه از مبادی قانونی و چه از طریق قاچاق بوده و همچنین شدیدترین نوع برخورد با قاچاقچیان سازمان یافته میباشیم و در این زمینه دولت محترم باید از ورود کالاهایی که زمینه تولید آن در داخل کشور فراهم است جدا جلوگیری کند.
۳- ما از دولت محترم میخواهیم، وضعیت واحدهای تولیدی که منجر به تعدیل و اخراج کارگران و همچنین تعویق طولانی مدت حقوق آنان شده را ساماندهی کرده تا این واحدها هر چه سریعتر به شرایط طبیعی خود برگردند.
۴- ما ضمن اعتراض به وضعیت اسفبار بازار کار از مسئولین کشوری میخواهیم، قراردادهای موقت کار را با توجه به نوع و ماهیت کار هر چه سریعتر در دستور کار دولت و مجلس قرار دهند تا شرایط بازار کار از بیعدالتی و استثمار کارگران خارج شود.
۵- ما ضمن اعتراض به مصوبه مزد سال ۹۵شورایعالی کار اعلام میکنیم، جامعه کارگری امروز در شدیدترین شرایط فقر ادامه حیات میدهد، تکلیف کارفرما و دولت بر اساس قانون تعیین مزدی است که نیاز خانوار کارگری را تامین کند، جامعه کارگری هیچ دلیل و بهانهای را از ناحیه کارفرما و دولت در جهت عدم پرداخت آن نمی پذیرد و انتظار دارد راههای جبران این تفاوت را که به نقاط بحرانی رسیده هر چه سریعتر برطرف کند.
۶- ما ضمن اعتراض به عملکرد سازمان تامین اجتماعی در راستای تکالیف قانونی خود اعلام میکنیم، سازمان تامین اجتماعی بدلیل کمبود منابع ناشی از عدم پرداخت مطالبات از ناحیه دولت قادر نیست به تکالیف قانونی خود عمل کند، به همین دلیل ما جدا خواستار پرداخت این مطالبات در برنامه ششم توسعه و همچنین در قالب بودجه سنواتی از راههای مختلف میباشیم، چرا که در صورت بوجود آمدن بحران در این صندوق هیچ کس قادر به مهار آن نمیباشد.
۷- نرخ بالای بیکاری خصوصا در بین فارغ التحصیلان ـ جوانان و زنان در شرایط بحرانی قرار دارد ظاهرا پس از گذشت سالیان متمادی هیچ راه حل نهایی برای آن اندیشیده نشده است، ما جدا از دولت و مجلس میخواهیم که برای اشتغال این سرمایه عظیم انسانی که جامعه چند میلیونی را تشکیل میدهد فکر اساسی کنند.
۸- گفتگوها و مذاکرات دو جانبه مقدمه ساز و کار سه جانبه گرایی بعنوان یک اصل پذیرفته شده بین المللی میباشد، در این راستا تلاشهای انجام شده گر چه جای قدردانی دارد ولی چون عملا نتوانسته آنطور که شایسته است مشکلات عمده کشور را حل کند، لذا ما خواستار حضور موثرتر این ساختار در عرصه تصمیم سازی و تصمیم گیری ملی میباشیم.
۹- ما از دولت آقای دکتر روحانی که با تلاشهای بیوقفه و توام با تدبیر راه را برای حل مسائل بین المللی خصوصا در حوزه هستهای هموار کردند قدردانی نموده و اعلام میکنیم حمایت و پشتیبانی کارگران را در ادامه راه با خود همراه خواهند داشت، در همین راستا ما امیدواریم آثار این توافق به تدریج خود را در عرصه کار و تولید نشان دهد.
منبع: تسنیم
برچسب ها :اصلاح قراردادها ، اقتصاد مقاومتی ، مراسم روز جهانی کارگر ، مطالبات صنفی کارگران ، مطالبه کارگران از دولت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰