خودکفایی در نیاز گوشتی کشور با پرورش گاو سیمنتال ۸ مهر, ۱۳۹۵

حسن رکنی معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به ایجاد اولین گاوداری صنعتی سیمنتال در کشور گفت: این نژاد بهره‌وری بالاتری در مقایسه با نژادهای گذشته دارد و امکان دستیابی به خودکفایی در تولید گوشت قرمز کشور را فراهم می‌کند.

اقتصاد پرس:حسن رکنی در حاشیه افتتاح نخستین دامپروری و تولید نهادهای ژنتیکی گاو سیمنتال در کشور اظهار کرد: در چند ماه اخیر اولین گاوداری صنعتی نژاد گاو سمینتال در کشور آغاز به کار کرده است که عملکرد خوبی نیز از لحاظ کیفیت گوشت و شیر تولیدی نشان می‌دهد.

وی افزود: این گاو ۲۰ درصد از لحاظ شیردهی کمیت کمتری در مقایسه با گاو هلشتاین دارد اما از لحاظ کیفی بهتر است به طوری که ۲٫۴ درصد چربی بیشتری داشته و قیمت شیر آن بالاتر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام ادامه داد: در واحدهای نیمه صنعتی نیز این نوع نژاد اروپایی قابل استفاده است و از نظر فیزیولوژی ویژگی ممتازی دارد و در طول عمر خود به طور متوسط ۵ گوساله به دنیا می‌آورد که در سایر نژادها این رقم کمتر است.

رکنی ادامه داد: در همه جای دنیا نژادهای مختلفی برای دامداری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد که با برنامه‌ ریزی‌های صورت گرفته می‌توان بخشی از نیاز این دام را از منابع داخلی تامین کرد و در صورت نیاز تولید به صورت انبوه شرایط فراهم آوردن آن وجود دارد.

وی یادآور شد: نژاد سیمنتال در گذشته در کشور  وجود داشته و رضایت دامداران را فراهم آورده است در حال حاضر نیز شرایط تکثیر مایه‌های ژنتیکی آن مقدور است و حتی با توسعه تولید این نژاد امکان خودکفایی در تولید گوشت قرمز خواهیم داشت.

وی در پایان گفت: با توجه به بالا بودن چربی شیر این نژاد امکان تولید بخشی از کره وارداتی کشور در داخل نیز وجود دارد.

در ادامه محسن مرادی مدیرعامل اولین شرکت دانش‌بنیان کشاورزی پرورش دهنده گاو سیمنتال در کشور گفت: این گاو دو منظوره با ارتقاء بازده اقتصادی در واحدهای دامداری تا ۳۰ درصد شرایط تولید را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: این گاو مصرف جیره غذایی ارزانتر و شیری با کیفیت‌تر تولید که در مجموع ۲۰ تا ۳۰ درصد از هزینه‌های اقتصادی واحدها صرفه‌جویی می‌کند.

مرادی ادامه داد: این نژاد اسکلت‌بندی درشت، عضلات مناسب، بدنی طویل و عریض در برابر فشارها و استرس‌های روزانه دارد ضمن اینکه به دلیل بلوغ زودرس باروری و طول عمر و تولید مثل بالایی دارد و همچنین می‌توان به صورت دو رگ گیری با نژاد هلشتاین ترکیب شود.

وی در پایان گفت: شیری که از نژاد سیمنتال به دست می‌آید چربی بالای ۴ درصد و پروئنین ۳٫۵ درصد دارد که ارزش آن حداقل ۳۰ درصد بیشتر از سایر شیرهای موجود در بازار است.

منبع:میزان



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *