صنعت چای ایران آماده جذب ۴۵۰ هزار بیکار ۳۱ شهریور, ۱۳۹۵

علیرغم نص صریح قانون، با قانون گریزی برخی نهادهای دولتی سالانه صدها هزار نفر از داشتن شغل با درآمد کافی به دلیل مصرف چای خارجی محروم می شوند، در حالی که توسعه صنعت چای در ایران توان جذب ۴۵۰ هزار شاغل را دارد.

اقتصاد پرس: یکی از بخشهای مهم در کشاوزی ایران چای است که سهم قابل توجهی در اشتغال و سبد هزینه خانوار دارد. مصرف سالیانه چای در ایران ۱۲۰،۰۰۰ تن و تولید آن در حال حاضر سالیانه ۱۴،۰۰۰ تن است. سیاستهای غلط در بخش کشاورزی باعث شده است کشاورزان چایکار انگیزه ای برای تولید و برداشت برگ سبز چای نداشته باشند. تحقیقات متخصصان تغذیه نشان می دهد که برگ سبز چای ایرانی از مرغوبترین برگ چای در دنیا است که به دلیل عدم حمایت کافی و انحصار بازار داخلی در دست باندهای واردات گرا، از سفره ایران رخت بر بسته و جای خود را به چایهای نامرغوب و پراسانس خارجی داده است.

سالیانه حجم بسیار زیادی از چای ایرانی در انبارهای سازمان چای نگهداری شده و پس از گذشت چند سال توسط سودجویان چای به قیمت بسیار نازل خریداری و به خارج از کشور جهت مصارف غیرخوراکی صادر می شود. غالباً همان چای صادر شده پس از فراوری و افزودن رنگ و اسانس با برند مطرح به عنوان چای خارجی خوش عطر و طعم سر از سفره های ایرانیان عزیز در می آورد، ساده ترین راه کنترل کیفیت انواع چای این است که برندهای مختلف چای را دم کرده و فردای آن روز سری به  لیوان های چای بزنید، آنوقت متوجه خواهید شد که این چای خارجی گران قیمت چیزی جز یک لیوان سم سرطان زا نیست.

بنیاد کوثر وابسته به بنیاد شهید انقلاب اسلامی با هدف اجرای عملی اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال جاری پروژه تولید چای ایرانی را با هدف بهبود تغذیه ای مردم ایران و باز پس گیری بازار داخلی از برندهای نامرغوب خارجی آغاز کرده است.

جواد قلعه تکی زاده مدیر میدانی تولید چای ایرانی در بنیاد کوثر به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی با تکرار و بخشنامه انجام نمی شود و نیازمند گام عملی است. به همین دلیل بنیاد کوثر در همه بخشها و از جمله در موضوع تولید چای ایرانی ورود کرده است. از همان دوران کودکی می دیدم که کشاورزان ایرانی زحمات زیادی را برای تولید و برداشت محصولات خود کشیده اما در نهایت هیچ وقت از درآمد کافی و رفاه اجتماعی بهره کافی نمی بردند، از اینرو کمک به این کشاورزان همیشه دغدغه فکری من بوده است، به طوریکه در سفرهایی که به کشورهای تولید کننده چای ازجمله: هندوستان، سریلانکا، تانزانیا، کنیا، فیلیپین و …داشته ام همیشه موضوع چای برایم حائز اهمیت بوده و سعی در بهبود و پیدا کردن  راه حل و حلقه گمشده عرضه چای ایرانی و با کیفیت داشته ام.

از سال ۱۳۹۴ بنیاد کوثر به فعالیت و سرمایه گذاری در صنعت چای اقدام کرده و با ثبت برند ساهی (آسمان آبی و بدون ابر) مقدمات لازم جهت بسته بندی و توزیع چای سالم ایرانی در طعم های مختلف با گیاهان دارویی از جمله (گل گاوزبان، گل محمدی، هل، دارچین، زنجبیل، چای ترش، چای سبز و نعنا) را فراهم کرده است. با توجه به اعداد و ارقام مصرف کل چای ایرانی توسط هموطنان عزیز و حتی خارج از مرزهای ایران عزیزمان می تواند طی ۱۰ سال آینده کشور را در تولید چای به خودکفایی و حتی مازاد بر مصرف رسانده که با توجه به اقلیم شمال کشور امری ممکن خواهد بود.

در حال حاضر این شرکت در نظر دارد با تولید چای ایرانی به صورت فله ای و کیسه ای (بدون اسانس و رنگ غیرطبیعی) مردم عزیزمان را با تولید داخلی آشتی دهد.

قلعه تکی زاده با انتقاد از بی توجهی بخشهای دولتی به قانون می گوید: نص صریح قانون می گوید که دولت نمی تواند در صورت وجود مشابه داخلی از کالای خارجی استفاده کند. با این حال بسیاری از ادارات دولتی از چای خارجی و یا سایر محصولات خارجی مانند برنج و غیره استفاده می کنند. این کار خلاف قانون است و به تولید داخلی ضربه می زند.

بررسی تعداد خانوارهای شاغل در صنعت چای و میانگین جمعیت خانوارهای ایرانی نشان می دهد که در صورت جایگزین شدن چای مرغوب داخلی با چای مضر خارجی برای بیش از ۴۵۰ هزار نفر اشتغال زایی می شود.

منبع: تسنیم



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *