چقدر اوراق بانک مرکزی در بورس فروخته شد؟
به گزارش اقتصاد پرس؛ پانزدهمین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۲ (مورخ ۱۷ آبان ۱۴۰۲) برگزار شد.
این اوراق توسط بانک مرکزی برای اجرای سیاستهای اقتصادی و برنامههای دولت، منتشر میشود و توسط بانکهای عامل قابل بازخرید است؛ ضمن اینکه بانک مرکزی اصل پول و سود آن را برای خریدار ضمانت میکند و همین عامل سبب اطمینان بیشتر برای تزریق دارایی میشود.
در مرحله پانزدهم از فروش اوراق، بانک مرکزی ۴ هزار و ۷۳۵ میلیارد تومان اوراق در بازار اولیه یعنی بورس به فروش رسانده است؛ نرخ بازده این اوراق از ۲۵٫۳۰ درصد تا ۲۶٫۳۰ درصد بوده است. این برای پنجمین هفته متوالی است که بانک مرکزی نرخ بهره اوراق را بالا می برد. پیش از این نرخ بازده این اوراق از ۲۵ درصد تا ۲۶٫۱۰ درصد بوده است.
جزئیات این گزارش به شرح زیر است:
اوراق آراد فروخته شده در این مرحله، جهت تأمین نقدینگی مورد نیاز برای خرید کالاها و خدمات دستگاههای اجرایی موضوع اعتبارات هزینهای و عمرانی مندرج در جدول شماره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲کل کشور با سررسید ۵ ساله، با نرخ سود سالانه و با مواعد پرداخت ۶ ماهه، منتشر و در فرابورس ایران عرضه شده است.
در مرحله اول این حراج، ۱۳ هزار میلیارد تومان و در مرحله دوم نیز ۵ هزار و۳۳۷ میلیارد تومان اوراق به فروش رفته بوده است. در مرحله سوم، چهارم، پنجم و ششم به ترتیب ۸۷۱ میلیارد تومان، ۱۴۵۶ میلیارد تومان، ۱۵۸۰ میلیارد تومان و ۲ هزار میلیارد تومان اوراق توسط بانک مرکزی به فروش رسیده است. در مرحله هفتم نیز هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان اوراق به فروش رسیده بود. در مرحله هشتم، نهم، دهم و یازدهم نیز به ترتیب ۱۱ هزار و ۲۶۶ میلیارد تومان و هزار و ۴۸۲ میلیارد تومان، هزار و ۸۱۲ میلیارد تومان و ۵۰۶ میلیارد تومان اوراق توسط بانک مرکزی در بورس به فروش رسید. در مرحله دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم نیز به ترتیب ۲۲۱۹ میلیارد تومان، ۱۳هزار و ۲۴۳ میلیارد تومان و هزار و ۱۸۰۰ میلیارد تومان اوراق توسط بانک مرکزی در بورس به حراج گذاشته شد.
بانک مرکزی پیشنهادات دریافتشده از بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی را به منظور تصمیمگیری به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال و این وزارتخانه نسبت به تعیین سفارشهای برنده اقدام میکند. بانک مرکزی بر اساس بند «ع» تبصره (۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ صرفاً مجاز به خرید و فروش اوراق مالی اسلامی دولت در بازار ثانویه اوراق است.
کارگزاری این بانک ضمن تامینزیرساخت معاملات و برگزاری حراج، تعهدی نسبت به حجم و قیمت اوراق مالی اسلامی دولتی فروشرفته ندارد و اوراق مزبور را در بازار اولیه به منظور تامین مالی دولت خریداری نخواهد کرد.
همچنین حراج پانزدهم اوراق یاد شده در تاریخ ۱۴ آبان ماه جاری برگزار خواهد شد.
فارس
برچسب ها :اوراق بانک مرکزی ، بانک مرکزی ، بورس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰