کد خبر : 1409
تاریخ انتشار : سه شنبه 14 اردیبهشت 1395 - 9:28

افزایش نرخ تورم بخش صنعت

افزایش نرخ تورم بخش صنعت

مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم بخش صنعت در زمستان سال گذشته نسبت به فصل قبل از آن ۳ درصد افزایش داشته است.

اقتصاد پرس: مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ تورم بخش صنعت در زمستان سال گذشته نسبت به فصل قبل از آن ۳ درصد افزایش داشته است.

به گزارش مهر، مرکز آمار ایران با انتشار گزارش شاخص قیمت تولید کننده بخش صنعت فصل زمستان ۱۳۹۴ اعلام کرد: شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در فصل زمستان ۱۳۹۴ به عدد ۶/۱۸۹ رسید که نسبت به فصل گذشته ۳ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده کل بخش صنعت) ۰/۱ درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات شاخص کل در ۴ فصل منتهی به فصل زمستان سال ۱۳۹۴ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت) ۵- درصد می­ باشد.

بخش­ های زیر به ترتیب بیش­ترین تأثیر را در تغییرات فصلی این شاخص داشته­ اند:

شاخص قیمت بخش صنایع تولید زغال سنگ- پالایشگاه‌های نفت با ۸/۲ درصد افزایش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد ۶/۱۶۴، بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص کل فصل زمستان داشته ­است. رشته فعالیت تولید فرآورده‌های نفتی تصفیه شده با ۸/۲ درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته­ است.

شاخص قیمت بخش صنایع مواد غذایی و آشامیدنی با ۷/۱ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به عدد ۲/۲۳۹ رسید؛ این بخش رتبه دوم تأثیرگذاری در افزایش شاخص کل را به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت­ های کشتار دام و طیور با ۵/۱۴ درصد و آماده‌سازی و آرد کردن غلات و حبوبات با ۳/۱ درصد افزایش نسبت به فصل قبل، به ترتیب بیش­ترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته­ اند.

بخش های تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر با ۱/۰ درصد و تولید ماشین‌آلات و تجهیزات طبقه‌بندی نشده در جای دیگر با ۴/۰ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب رتبه­ های بعدی را در افزایش شاخص کل داشته ­اند.

عدد شاخص قیمت مربوط به بخش ­تولید محصولات از توتون، تنباکو و سیگار نسبت به فصل قبل بدون تغییر بوده­­ است.

شاخص قیمت بخش­ های تولید فلزات اساسی با ۱/۴ درصد کاهش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد ۵/۱۶۵، صنایع محصولات شیمیایی با ۱/۳ درصد کاهش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد ۹/۱۹۵ و تولید سایر محصولات کانی غیر فلزی با ۹/۱ درصد کاهش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد ۲/۱۸۰ به ترتیب بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل در فصل مورد نظر داشته­اند.

تغییرات شاخص قیمت در سایر بخش ­ها، تاثیر جزئی در تغییر شاخص کل بخش صنعت داشته است؛ در میان این بخش ­ها اعداد شاخص مربوط به بخش­ های ماشین‌آلات و دستگاه‌های مولد و انتقال برق، تولید منسوجات، تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی، تولید کاغذ و محصولات کاغذی، دباغی، عمل آوردن چرم و ساخت کیف و چمدان، تولید چوب و محصولات چوبی و چوب پنبه، تولید رادیو، تلویزیون و دستگاه‌ها و وسایل ارتباطی و تولید مبلمان و مصنوعات نسبت به فصل قبل کاهش داشته ­اند.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.