۵۰ درصد بازار اشتغال ایران در گرو کسب و کارهای خرد و کوچک
کارشناس بازار کار با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته برای ایجاد محرک در بازار اشتغال از توسعه مشاغل کوچک و خانگی استفاده میشود، تاکید کرد: دولت باید شهرکهای صنعتی را با حمایتهای حساب شده از رکود شدید خارج کند.
اقتصاد پرس: حمید حاجاسماعیلی در پاسخ به پرسش که کسب و کارهای خرد و کوچک چه تاثیری در بازار اشتغال ایران داشته و راهکارهای شما در زمینه توسعه بازار کار ایران چیست، اظهار داشت: حتی کشورهای توسعه یافته برای ایجاد یک محرک در بازار اشتغال خود به مشاغل خرد و کوچک توجه میکنند.
وی افزود: این مشاغل به دلیل دربرگیری بالای خود در کشورها علاوه بر ایجاد رونق اقتصادی، بازار اشتغال را تحت تاثیر مثبت قرار میدهد که در ادامه بهبود وضعیت معیشت مردم را به دنبال خواهد داشت.
این کارشناس بازار کار معتقد است که توسعه مشاغل خرد و کوچک میتواند در کشور ما در قالب مشاغل خانگی مطرح شود و از طرفیتهای بالقوه نیروی انسانی فعال برای ایجاد رونق اقتصادی بهره گرفت.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه موفقیت دولت در برنامهریزی صحیح و آمادهسازی بسترهای مشاغل خرد بسیار تعیین کننده است، گفت: اگر دولت مولفههایی را که منجر به آمادهسازی زیرساختهای مشاغل خرد و کوچک میشود در دستور کار قرار دهد میتوان به افزایش نرخ اشتغال کشور امیدوار بود.
وی افزود: یکی از اقداماتی که دولت باید هرچه سریعتر به آن توجه کند، شهرکهای صنعتی و استفاده از ابزارهای حمایتی در این بخش است؛ بعد از اعمال تحریمهای سنگین و اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها سیاستهای درستی در قبال بنگاههای اقتصادی اعمال نشده.
این کارشناس بازار کار با تاکید بر اینکه بیش از ۶۵ درصد از بنگاههای کوچک و شهرکهای صنعتی در کشور تعطیل شدهاند و مابقی با حداقل ظرفیت فعالیت میکنند، گفت: آمار شهرکهای صنعتی به دلیل نظارت دقیق دولت بر آنها موجود است و با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد دولت در گام اول باید نقدینگی ارزان بنگاههار را برای سرمایه در گردش آنها فراهم کند.
حاج اسماعیلی افزود: طبق بودجه سنواتی مقرر شده تا از محل درآمدهای نفتی و صندوق توسعه ملی، حمایتهای مالی از بنگاهها انجام شود.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از اشتغال کشور در گرو کسب و کارهای خرد و کوچک است گفت: اگر بدرستی در این زمینه برنامهریزی و هدایت شود بسیاری از مردم با دولت همراهی خواهند کرد تا ظرفیت اشتغالزایی در کشور چند برابر شود.
این فعال بازار کار خاطرنشان کرد که تسهیلات اعطایی بانکها به بنگاههای خرد و کوچک به سختی انجام میشود و اگر هم تسهیلاتی به بنگاههای بزرگ ارائه میشود کمتر در بخش واقعی تولید به کار گرفته میشود؛ در این باره باید دولت با استفاده از ابزارهای حمایتی مانع از آسیب جدی به اقتصاد از مسیر انحراف گردش نقدینگی در کشور شود.
منبع: فارس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰