پیشبینی بورس شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ / شمارش معکوس پایان روند اصلاحی آغاز شده است؟
در میان کارشناسان و اهالی بازار سرمایه، امید زیادی برای تغییر مسیر بازار پس از انتخابات وجود داشت. این انتظارات اما به سرعت با رفتاری که بازار از خود نشان داد، رنگ باخت. دلایل عدم تداوم و تمایل بازار سرمایه به صعود چیست و چه سرنوشتی در انتظار تالار شیشهای در هفته پیش روست؟
در پایان معاملات روز چهارشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشهای با رشد ۰٫۰۷ درصدی، معادل هزار و ۵۴۵ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۰۲ هزار واحدی قرار گرفت.
رشد اندک ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشهای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن به عنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با رشد ۰٫۱۲ درصدی (معادل ۸۱۱ واحد) تا پله ۷۰۴ هزار و ۲۵۲ واحدی رشد کرد.
معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی را در روز چهارشنبه، دو هزار و ۹۴۶ میلیارد تومان نشان میداد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات چهارشنبه را نیز پنج میلیارد و ۱۰۰ میلیون برگه سهم نشان میدهد.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از ورود سرمایه آنها به بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سهشنبه بورس، خبر از ورود ۷٫۷ میلیارد تومانی پول حقیقی به سهام و حق تقدم و صندوقهای سهامی میدهد.
پیش بینی بورس شنبه
هنگامی که به سنتیمنت میان اهالی بازار سرمایه رجوع شود، امید زیادی به پایان روند اصلاحی و بازگشت نماگرهای سهامی به مسیر تعادل و رشد به چشم میخورد. در این میان، مشخص شدن نام مسعود پزشکیان به عنوان ریاست جمهوری طی چهار سال آینده نیز، تاثیری فزاینده روی این دست انتظارات داشت.
با این وجود امید به تغییر فضای حاکم بر بازار، به سرعت، رنگ باخت. کارشناسان معتقدند، علت عدم تداوم جوی که پس از نتیجه دور دوم انتخابات به وجود آمده بود، ادامع سیاستهای انقباضی از سوی بانک مرکزی است. ماندگاری نرخ سود اسناد خزانه دولت در محدوده بالای ۳۰ درصد پس از انتشار موقت اوراق گواهی سپرده ۳۰ درصدی حاکی از آن است که انتشار موقت این اوراق عملاً نرخ سود ۳۰ درصد را در شبکه بانکی رسمیت بخشیده است.
دومین دلیل این اتفاق را، میتوان افت سودآوری شرکتها دانست. به گونهای که نماد شفن در حالی ۱۰ ریال سود تقسیم کرد که همین شرکت در سال ۱۴۰۲، ۹۰۰ ریال سود تقسیمی داشت. به این ترتیب میتوان شاهد داستان تراژدیک سودآوری شرکتها بود.
یا در مثالی دیگر، میتوان به سراغ سوند سود خالص دلار شرکتهای پتروشیمی رفت. در بازه ۷ سال گذشته، سود خالص ساخته شده توسط پنج نماد صنعت پتروشیمی اعم از نوری، زاگرس، جم، مارون و پارسان مورد بررسی قرار گرفته است.
بر اساس این نمودار، بجز نوری که در آن بواسطه افزایش تخفیف سود خالص افزایش یافته بقیه صنعت حال و روز خوبی ندارد. به طوری که برای مثال سود خالص زاگرس در فاصله ۷ سال از رقم ۴۸۴ میلیون دلاری به تنها ۳۸ میلیون دلار رسیده است.
در راستای پیش بینی بورس شنبه میتوان گفت، این روزها بازار سرمایه، منتظر مشخص شدن خط مشی دولت چهاردهم است. اعلام نام اعضای کابینه به واسطه عملکرد آنها در گذشته، سیگنالهای لازم را به بازارها مخابره میکند و از آنجا که بازارها انتظارات آتی را در قیمت لحاظ میکنند، پیش از اجرایی شدن برنامهها، این واکنش اتفاق خواهد افتاد. کارشناسان معتقدند در هفته پیش رو، بازار با دید بازتری نسبت به جریان معاملات خواهد رفت و شانس بالایی برای سبز قامت شدن نماگرهای سهامی وجود دارد.
/تجارت نیوز
برچسب ها :بازار سهام ، پیشبینی بورس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰