مدیرکل بهره برداری تولید شرکت برق حرارتی؛
نیروگاه ها عامل آلودگی هوای تهران نیستند
به گزارش اقتصاد پرس؛ ساناز جعفرزاده مدیرکل دفتر برنامهریزی و بهرهبرداری تولید شرکت برق حرارتی در خصوص گوگردزدایی از سوخت مازوت گفت: این موضوع در کمیسیون زیربنایی دولت مورد بررسی قرار گرفت و در هیئت وزیران مطرح شد و در نهایت متولیان بحث که وزارت نیرو، وزارت نفت و سازمان محیط زیست بودند به این جمع بندی رسیدند که رفع آلودگی از مازوت باید در مبدا و در پالایشگاهها اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: ماده ۲۳ آیین نامه فنی ماده ۲ قانون هوای پاک، که تکلیفی برای نیروگاههای مازوت سوزی قائل شده بود تجهیزات کاهنده آلایندگی در دودکش نصب کنند. این ماده هم اصلاح شد و اینگونه شد که گوگردزدایی از سوخت باید در پالایشگاهها اتفاق بیفتد که نه تنها بحث آلایندگی نیروگاهها در زمان مازوت سوزی مرتفع میشود، بلکه در صنعت سیمان و آجرپزی هم موثر خواهد بود. در بحث مازوت صادراتی کشور هم میتواند ارزآوری بیشتری را به همراه داشته باشد.
جعفرزاده میگوید: همه واحدهای صنعتی که شامل نیروگاههای برق میشود، همگی از منظر ماده ۱۳ قانون هوای پاک ملزم هستند که حتی اگر سوخت استاندارد تحویل نگیرند، اقداماتی را برای رعایت حدود استاندارد زیست محیطی انجام دهند که یکی از این اقدامات که در نیروگاه انجام میدهیم این است که اگر در زمانی با کمبود سوخت گاز مواجه باشیم و ناگزیر باشیم از سوخت مایع استفاده کنیم، سوخت مایع را به صورت ترکیبی استفاده خواهیم کرد.
خروجی دودکش استاندارد است
این مقام مسئول گفت: به عنوان مثال ممکن است بویلرهای نیروگاهی ۱۵ مشعل داشته باشند، که از این میزان ۳،۴ مورد از آنها روی سوخت مایع و باقی روی سوخت گاز تنظیم میشود. این باعث خواهد شد خروجی دودکش با حدود استاندارد همخوانی داشته باشد.
جعفرزاده در ادامه متذکر شد: مستندی در این خصوص که عامل اصلی آلودگی هوای تهران مازوت سوزی نیروگاه هاست وجود ندارد. در تهران هیچگونه مازوت سوزی اتفاق نمیافتد و در نیروگاه اطراف تهران نیز که یکی نیروگاه منتظر قائم کرج است مازوت مصرف نمیشود، نیروگاههای دماوند و پرند هم به هیچ وجه قابلیت مازوت سوزی ندارند.
او ادامه داد: سوال اصلی این است که چرا هوای تهران همچنان آلودگی دارد در حالی که یک لیتر مازوت نه در نیروگاههای داخل تهران و نه اطراف تهران مصرف نشده است. سال گذشته مطالعهای از سوی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد و مشاهده شد شاخصهای آلودگی در شمال تهران و مطابق ساعات پیک ترافیک بالا میرود. از طرفی در ایستگاههای اطراف تهران که عمدتا نیروگاهها واقع شده اند، شاخص آلودگی پایین بوده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
برچسب ها :آلودگی هوای تهران ، استانداردهای آلایندگی ، تولید برق ، نیروگاه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰