حذف دلار و یورو از مبادلات تجاری ایران و ترکیه
وزیر اقتصاد ترکیه گفت ایران و ترکیه علاقمند به استفاده از ارزهای ملی یکدیگر برای پرداخت های متقابل در مبادلات تجاری دو جانبه هستند و به توافقی در این زمینه دست یافته اند.
اقتصاد پرس: مصطفی الیتاس وزیر اقتصاد ترکیه معتقد است، ایران و ترکیه علاقمند به استفاده از ارزهای ملی یکدیگر برای پرداخت های متقابل در مبادلات تجاری دو جانبه هستند.
وزیر اقتصاد ترکیه افزود، باید از وابستگی به نوسانات نرخ ارز خارجی امتناع ورزیم.
وی گفت: «ایران و ترکیه در ماه آوریل توافق کردند که پرداخت های متقابل با استفاده از ارزهای ملی شان را توسعه دهند.» به گفته الیتاس، شرکت های ترک ترجیح می دهند از لیره در تجارت با ایران استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد که در جریان گفت و گوها با همتای ایرانی اش، وی مکررا بر اهمیت استفاده از ارزهای ملی در پرداخت های متقابل بین دو کشور تاکید کرده است.
«ما شاهد هستیم که طرف ایرانی هم خواهان استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری دو جانبه است.»
الیتاس معتقد است که یکی از عوامل مهم برای دستیابی به این هدف توسعه تجارت ترجیحی بین دو کشور است. وی گفت، تهران و آنکارا همه تلاش خود را به این منظور به کار می گیرند.
«مسئولان مربوطه دو طرف در حال گفت وگو به منظور توسعه فهرست کالاهای شامل تجارت ترجیحی هستند.»
در اوایل ماه آوریل، کودت ییلماز، وزیر توسعه ترکیه گفته بود یک سوم مبادلات تجاری بین ایران و ترکیه به لیره و ریال انجام می گیرد.
بر اساس گزارش انستیتوی آمار ترکیه، ارزش مبادلات تجاری ایران و ترکیه در سال ۲۰۱۵ به۹٫۷۶ میلیارد دلار رسید، در حالی که این رقم در سال ۲۰۱۴، ۱۳٫۷۱۹ میلیارد دلار بود. اما تهران و آنکارا قصد دارند حجم مبادلات خود را به ۳۰ میلیارد دلار افزایش دهند.
کارشناسان معتقدند، نوسانات ارزش لیره در برابر دلار و یورو در پی تنش های سیاسی و اجتماعی در ترکیه، دو کشور را به سمت استفاده از ارزهای ملی سوق داده است.
برچسب ها :ارزهای ملی ، حذف دلار و یورو ، مبادلات تجاری ، مبادلات تجاری ایران و ترکیه ، مصطفی الیتاس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰