همتی: احمدینژاد میگفت اقتصاددانان نمیفهمند، اتفاقا نقدینگی برای رشد و توسعه خوب است!+فیلم
رئیس اسبق بانک مرکزی گفت: خاطرم هست وقتی آقای احمدینژاد رییسجمهور شد، گفت اقتصاددانان نمیفهمند و اتفاقا نقدینگی برای رشد و توسعه خوب است . همین حالا هم حامیان و دوستداران وی این حرفها را تکرار میکنند که نقدینگی خوب است و ربطی به رشد تورم ندارد.
به گزارش اقتصاد پرس؛ رییس کل اسبق بانک مرکزی گفت: در ۳۴ سال گذشته متوسط رشد نقدینگی در ایران ۲۸ ردصد و متوسط رشد اقتصادی تنها ۳.۵ درصد بوده است. وی با تاکید بر اینکه علم اقتصاد ادعا دارد که مهمترین دلیل رشد تورم ، در بلندمدت رشد نقدینگی است، این ناترازی راعامل بزرگ افزایش نرخ تورم دانست و گفت: خاطرم هست وقتی آقای احمدینژاد رییسجمهور شد، گفت اقتصاددانان نمیفهمند و اتفاقا نقدینگی برای رشد و توسعه خوب است . همین حالا هم حامیان و دوستداران وی این حرفها را تکرار میکنند که نقدینگی خوب است و ربطی به رشد تورم ندارد در حالی که با لم اقتصاد نمیشود مقابله کرد. او با اشاره به اینکه کمترین تورم در دولت اصلاحات با متوسط پانزده درصدی اتفاق افتاده است، به .ضعیت کشور در دولت احمدینژاد اشاره کرد و گفت: در این دوره درامدهای نفتی چنان بالا رفت که از طریق واردات توانستند تورم را کنتل کنند، البته متوسط نرخ تورم در دولت احمدینژاد به حدود ۱۷ درصد رسید.
او در توضیح این مطلب ادامه داد: مهمترین ضعف دولتهای ما این است که وقتی درآمد نفت بالا میرود و رشد اقتصادی را بالا می برد ، واردات را افزایش میدهند و نرخ ارز حقیقی سرکوب میکنند. در حقیقت وقتی نرخ ارز را غیر رقابتی کنید کالاهای قابل معامله وارداتش صرف می کند چون ارزان تمام می شود اما این وضعیت به قیمت نابودی تولید است .
او گفت:طی دو دهه گذشته چهل درصد منابع ارزی بانک مرکزی را صرف پایین نگه داشتن نرخ ارز شده است. به عبارت دیگر حدود ۲۸۰ میلیارد دلار ، عمدتا در دوره آقای احمدی نژاد به بازار تزریق شده و نرخ حقیقی ارز را خراب کرده است. در حقیقت این نرخ باید با تورم ارتباط داشته باشد اما این تناسب به هم ریخته است.
/خبرآنلاین
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰