به نام “کارگر”، به کام “برجام”/تدارکاتی برای پاسخ به “هیچ”
در دیدار امروز رئیس جمهور از جمع کارگران به مناسبت روز جهانی کارگر، نقدِ “تقریبا هیچ” برجام سناریوی اصلی جاری بر این جلسه بود که از صحبت های وزیر کار تا کلیپ پخش شده در مراسم و صحبت های رئیس جمهور، این رویه دیده می شد.
اقتصاد پرس: صبح امروز حدود ساعت ۸:۱۵ دقیقه رئیس جمهوری با حضور در کارخانه مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا به بازدید از دستاوردهای گروه مپنا در غالب نمایشگاهی که به صورت غرفه به غرفه برگزار شده بود اقدام کرد. در برپایی این نمایشگاه که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز سهیم بود، غرفه هایی نیز به معرفی دستاوردهای آموزش فنی و حرفه ای اختصاص داشت. در این بازدید، وزیر نیرو، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، روحانی را همراهی می کردند.
کارگرانی که پیش از این در ساختمان ستادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام به ثبت نام و دریافت کارت حضور کرده بودند به همراه کارگران و کارکنان شرکت های مجموعه گروه مپنا از ساعت ۸ صبح در یکی از سوله های بزرگ کارخانه مهندسی و ساخت ژنراتور مپنا حضور داشتند تا در این سالن بزرگ، مراسم روز کارگر با حضور رئیس جمهوری برگزار شود.
ساعت حدوداً ۸:۲۰ دقیقه بود که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سالن محل حضور کارگران آمد. گویا پس از بازدید روحانی و هیئت همراه از نمایشگاه، جلسه ای مشترک با حضور روحانی، چیت چیان، نعمت زاده و ستاری تشکیل شد تا در این جلسه مدیرعامل مپنا در خصوص دستاوردهای این گروه توضیحاتی ارائه کند. ربیعی که در این جلسه حضور نیافته بود به محل سالن برگزاری مراسم آمده بود. وزیر کار حدود ۱۵ دقیقه در بین کارگران قدم زد و با آنها به خوش و بش پرداخت و بعد از آن در ردیف نخست سالن نشست. رفته رفته معاونان وزارتخانه های نیرو، کار و صنعت به سالن وارد شدند و مدیرانی نیز از شرکت های زیرمجموعه در سالن برگزاری مراسم حضور یافتند.
حدود ساعت ۸:۳۰ دقیقه، افرادی که صورت و لباس و حتی موهایشان به صورت یک دست با رنگ خاکستری رنگ آمیزی شده بود با حرکاتی مثل ربات، در دو طرف سالن قرار گرفتند و کاغذهایی را در دست داشتند که در مجموع شعار “از برجام تا فرجام حمایت می کنیم” بر روی آن نوشته شده بود.
ساعت ۹ صبح بود که رئیس جمهور به همراه وزیر نیرو، وزیر صنعت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری وارد سالن شد و حضور روحانی با استقبال کارگران مواجه شد. ابتدا ربیعی پشت میکروفن قرار گرفت و علاوه بر تعریف هایی که از تلاش، تدبیر و امید دولت یازدهم کرد، حرف های سخنرانی های قبلی خود را در خصوص توجه به کار شایسته و کارآمدسازی تأمین اجتماعی تکرار کرد.
ربیعی همچنین در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهمیت کار و تلاش کارگران اظهار داشت: “این کارگران و تلاشگران هستند که از هیچ، همه چیز می سازند.”
این جمله ساده وزیر کار را می توان آغاز سناریوی نقدِ ” تقریبا هیچ” برجام دانست. چند صباحی پیش بود که پس از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی، تیتر یک روزنامه ها “تقریبا هیچ” شد که وام گرفته از سخنان سیف در خصوص نتایج اجرای برجام بود.
پس از سخنان ربیعی، کلیپی از نمایشگرهای سالن پخش شد. محتوای این کلیپ اینگونه آغاز شد که صفحه نخست روزنامه هایی با تیتر “تقریبا هیچ” یک به یک از تصویر گذشت و بعد کارگرانی را هنگام کار نشان داد که می پرسیدند: چرا هیچ؟ در ادامه زیر نویسی درج شد با عنوان “سال ۱۳۹۱” ؛ و در تصویر مردی صحبت می کرد که اذعان داشت “در دسترسی به مواد اولیه مشکل داریم و نقدینگی کمی در دست داریم …” سپس مراسم استقبال از روحانی در دیدارهای مختلفش با مردم برخی نقاط کشور پخش شد. در ادامه، کارگرانی را نشان می داد که دسته جمعی می گفتند “به تدبیر دولت، امید بسته ایم” و “ما همراه شماییم تا از هیچ بسازیم ایران را” . در ادامه این کلیپ، دیدارهای ربیعی و همصحبتی وزیر کار با کارگرانی پخش شد که از دیدار وزیر و توجه وی خوشنود بودند.
پس از پخش کلیپ، از رئیس جمهور دعوت شد تا در کنار وزیر کار قرار گرفته تا از ۱۱ کارگر نمونه تقدیر شود. در حالیکه وزرای نیرو و صنعت روی صندلی های خود نشسته بودند و همراه دیگر حضار به تشویق کارگران می پرداختند، روحانی و ربیعی از کارگران با اهدای لوحی تقدیر کردند.
یکی از کارگران برگزیده، پس از دریافت لوح خود به جای پایین آمدن از سِن، در کنار روحانی قرار گرفت تا عکاسان عکس وی را در کنار رئیس جمهور بیندازند که اینکار، بالافاصله با واکنش متصدیان برگزاری مراسم مواجه شد و سریعا با رفتن به سمت وی و اشاره دست، این فرد را به پایین هدایت کردند.
پس از تقدیر از کارگران نمونه، رئیس جمهور پشت میکروفن قرار گرفت و سخنان خود را در خصوص شرایط حال حاضر کشور و برنامه های دولت برای آینده پُرامید آغاز کرد. روحانی در بخشی از سخنان خود، دستاوردهای برجام را اینگونه برشمرد:
“برجام را اجرا کردیم، گفتند در عمل چیزی نمیبینیم، دیدیم صادرات نفت و میعانات گازی ایران از یک میلیون و دویست هزار بشکه به ۲ میلیون و۳۰۰ هزار بشکه رسیده است، می گویند چیزی نشده! می گوییم در سایه برجام امکان نقل و انتقال پول فراهم شده، می گویند چیزی نیست! می گوییم در سایه برجام به جای اینکه کشتی های بزرگ در سواحل کشورهای همسایه پهلو بگیرند و قایق به قایق جنس به سواحل ایران بیاید، کشتی های بزرگ در بنادر خودمان پهلو می گیرند و هر تانکری ۷۰۰ دلار از جیب مردم می رفت که اکنون نمی رود، می گویند چیزی نیست!”
رئیس جمهور در بخشی از سخنان خود به نگران بودن و بدبین بودن عده ای به تلاش های دیپلماتیک دولت در مذاکرات اشاره کرد و گفت: “زمانی که مذاکره می کردیم عده ای با بدبینی می گفتند نمی توانیم به توافق دست یابیم اما ما به توافق دست یافتیم” در این هنگام یکی از کارگران از میانه جمعیت “شعار مرگ بر امریکا” سر داد.
در ادامه صحبت های رئیس جمهور به یکباره برق سالن قطع شد. این قطعی برق تا اتصال برق اضطراری حدود یک تا دو دقیقه به طول انجامید. در این فاصله شعارهای “روحانی دوستت داریم” از میانه جمعیت به گوش می رسید و یکی از حضار از بخش صندلی های رزرو شده سالن بلند شد و گفت که ” با برجام یا بی برجام روحانی دوستت داریم”
منبع: تسنیم
برچسب ها :برجام ، ربیعی ، ساخت ژنراتور مپنا ، کارخانه مهندسی ، کارگر ، کارگران ، کارگران نمونه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰