2 عامل گرانی خرما ۲۴ خرداد, ۱۳۹۵

رئیس انجمن ملی خرمای کشور گفت: افزایش تقاضا و افت ۳۰ درصدی تولید خرما در سال ۹۴ به دلیل شرایط آب و هوایی و هجوم آفت زنجره خرما به نخلستان‌های کرمان منجر به افزایش قیمت خرما شده است.

اقتصادپرس: محسن رشید فرخی گفت: تولید خرما در کشور در سال گذشته به دلیل شرایط آب و هوایی با ۳۰ درصد افت همراه شد.

رئیس انجمن ملی خرمای کشور با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود که تولید خرما در سال جاری خوب باشد، گفت: برداشت خرما تا ۲ ماه آینده آغاز می‌شود و احتمالا امسال حدود یک میلیون تن تولید داشته باشیم.

وی علت گرانی خرما در ماه رمضان جاری را افزایش تقاضا عنوان کرد و گفت: در کنار افزایش تقاضا کاهش تولید در سال گذشته هم موجب افزایش قیمت شده است.

رشید فرخی با بیان اینکه خرمای مضافتی بیشترین میزان مصرف در ماه را دارد، گفت: سالانه حدود ۳۵۰ هزار تن از این محصول تولید می‌شود که به دلیل شرایط آب‌‌ و‌ هوایی در سال گذشته حدود ۲۵۰ هزارتن از این محصول تولید شد.

رئیس انجمن ملی خرمای کشور قیمت واقعی هر کیلو خرمای مضافتی را ۴ تا ۵ هزار تومان عنوان کرد و افزود: قیمت این محصول در بازار در حال حاضر به ۸ تا ۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.

رشد فرخی با اشاره به افزایش تقاضای خرما در ماه رمضان تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد خرمای تولیدی در ماه رمضان مصرف می‌شود و بقیه خرما در ۱۱ ماه دیگر سال به مصرف می‌رسد.

وی عامل دیگر افت تولید خرما در سال گذشته را درگیری نخلستان‌های استان کرمان با آفت زنجره عنوان کرد و گفت: با اقدامات انجام شده برای مبارزه با آفت زنجره در استان کرمان امیدواریم سطح آسیب‌رسانی این آفت به تولید خرما کمتر شود.

رئیس انجمن ملی خرمای کشور افزود: استان‌های تولید کننده این محصول فارس، خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان است.

منبع: فارس



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *