سرانه مصرف برنج در ایران 7برابر اروپا ۲۷ شهریور, ۱۳۹۵

مدیر کل دفتر غلات گفت:در حالی مرکز آمار سرانه مصرف برنج سال گذشته در کشور را ۳۷٫۰۷ کیلو گرم اعلام کرده که این عدد حاکی از ۷ برابری سرانه مصرف این محصول نسبت به اروپا است.

اقتصاد پرس:  کاوه خاکسار مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در خصوص سرانه مصرف برنج در کشور اظهار داشت: مصرف سرانه برنج در ایران براساس اعلام مرکز آمار در سال گذشته چیزی حدود ۳۷٫۰۷کیلو گرم بوده که این رقم برای سال جاری تا کنون اعلام نشده اما بعید به نظر می آید که میزان مصرف تغییر کرده باشد.

 

وی با بیان اینکه متوسط سرانه مصرف برنج در جهان ۵۷٫۲ کیلو گرم است،گفت: سرانه  مصرف برنج در ایران از متوسط سرانه دنیا کمتر است اما در مقایسه با اتحادیه اروپا این رقم ۷ برابر است چراکه سرانه مصرف برنج در اتحادیه اروپا ۵٫۳ کیلو گرم گزارش شده است.

 

مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واردات برنج نیز بیان کرد:براساس سرانه مصرف داخلی در کشور، سالانه ۳ میلیون تن برنج مورد استفاده قرار می گیرد که با توجه  به تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج در داخل، مابقی نیاز باید از طریق واردات تامین شود.

 

وی در خصوص راهکارهای کاهش واردات برنج عنوان کرد: در سال زراعی جدید طرح افزایش ضریب خود اتکایی با محوریت اقتصاد مقاومتی به اجرا  درخواهدآمد که، امیدواریم به افزایش عملکرد در واحد سطح برسیم به طوریکه براساس چشم انداز ۲۰ ساله در افق ۱۴۰۴ ، ۶۵ درصد نیاز کشور در داخل تامین شود.

 

خاکسار با بیان اینکه کاهش میزان مصرف در کنار افزایش تولید امری مهمی در کاهش واردات به شمار می رود، اظهار کرد: اگر مصرف سرانه برنج به ۳۲ کیلو برسد امکان تامین نیاز کشور در داخل وجود دارد از این رو از واردات این محصول بی نیاز خواهیم شد.

 

مدیر کل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی در خصوص دیگر عوامل موثر در کاهش واردات برنج  گفت: در حال حاضر ضایعات برنج از مزرعه تا مصرف ۲۵ درصد است که اگر آن را به ۱۵ درصد برسانیم، رقم قابل توجهی از مصرف در داخل تامین می شود.

 

خاکسار تصریح کرد: سیاست وزارت جهاد کشاورزی کاهش تولید برنج در استانهای غیر شمالی است. 

 

عوامل موثر در کاهش واردات کدامند؟

 

همچنین علی اکبریان نائب رئیس انجمن برنج گفت: براساس آمارهای موجود برای تامین برنج کشور علاوه بر  ۲ میلیون تن برنج تولیدی  بایستی بیش از ۶۰۰ هزارتن برنج نیز وارد شود.

 

وی با بیان اینکه واردات محصول از زمان برداشت به مدت ۴ ماه ممنوع است، افزود: واردات محصول از سوی معاونت بازرگانی وزارتخانه انجام می شود، از این رو باید تا پایان فصل برداشت منتظر ماند و دید که تولید محصول به چه رقمی می‌رسد تا واردات براین اساس صورت گیرد.

 

نائب رئیس انجمن برنج در خصوص راهکارهای افزایش تولید و کاهش واردات بیان کرد: حمایت از ارقام پرمحصول و خرید تضمینی به موقع از سوی دولت، تاثیر بسزایی در کاهش واردات محصول می گذارد اما تاکنون در این زمینه  اقدام خاصی صورت نگرفته است.
منبع: افکار نیوز


پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *